Nathanelle

LÖPARTIPS!

Tycker du som så många andra att löpning är det absolut tråkigaste som finns? Här kommer lite tips om hur du får tiden att gå.

 

Om du springer på löpband:

 

– Bestäm antingen en speciell tid eller speciell sträcka du ska klara av. 30 minuter eller 5 km, det är enklare om du har ett mål.

– Tävla mot dig själv. Kan du springa snabbare än förra gången?

– Intervaller is the shit! Det får både tiden att gå och gör dig snabbare och starkare.

– Om de sista minuterna känns extremt jobbiga – SJUNG! En sång som du vet är 3 min lång får dig att tänka på annat och får tre minuter att kännas som en piece of cake.

 

 

Om du springer utomhus:

 

– Istället för att stanna och upp för den där tunga backen som kommer – Kör på hårdare! Ta i allt du kan och stanna istället när du är uppe (om du måste)

– Låtsas att ett djur jagar dig (det låter barnsligt, men det fungerar). Spring för ditt liv!

– Tänk på de där jobbiga sakerna som du egentligen inte orkar tänka på, och försök finna en lösning. Vips så är du klar med rundan!

– Tänk på den där drömkroppen som du strävar efter att få. Kan Matthew McConaughey så kan du!

– Njut! Du slår ju faktiskt två flugor i en smäll när du är ute och får frisk luft i naturen samtidigt som du får grymt bra träning.

– Kör ett mantra för dig själv. När det är jobbigt sista hundra metrarna brukar jag peppa mina ben. “Pigga, lätta ben! Kom igen! Snart hemma!” Fruktansvärt töntigt om någon hör dig, så tänk tyst!

 

 

MEN! De första gångerna är alltid fördjävliga. Börja med två kilometer, två gånger i veckan och håll ut. Innan du vet ordet av det orkar du springa ett helt marathon-lopp. Kanske inte riktigt, men din kondition förbättras för varje gång och tro det eller ej, det blir tillslut riktigt roligt att springa!

 

 

Tillslut orkar du också springa ett halv-marathon!

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.