Nathanelle

DAGENS FRÅGA.

Hej! Grymt bra blogg du har, och jätte fin kropp. Du brukar fika, annars äta nyttigt och träna men jag vet inte hur du får ihop det. Jag försöker träna, och tränar rätt ofta 5-6 gånger i veckan. Men mina matvanor är kaotiska, jag kan komma hem från skolan och äta en morot vid tre tiden, men sedan börjar jag frossa mat. Smörgås med keso&kalkon, smörgås med honung, äpple & russin är bara några exempel på vad jag åt idag när jag kom hem.

Skulle vara trevligt om du kunde ge tips på hur du klarar av att inte frossa i dig mat, inte svälta men äta hälsosamt. Skulle uppskatta att mitt namn inte kom ut, eftersom jag sorgligt nog inte är särskilt stolt över mitt ätande.

Hej! Regelbunda måltider är A och O för att inte småäta. Ät dig mätt vid varje måltid. Ät en stor frukost som du håller dig mätt på enda till lunch. Mellanmål bör du äta mellan måltiderna, men det kan räcka med en frukt, lite grönsaker eller en macka. För att hålla dig mätt bör du äta långsamma kolhydrater såsom fullkornspasta, gröt mm. Felet man ofta gör är att äta alldeles för lite och då är det superenkelt att börja småäta under dagen. Här kommer två olika dagsalternativ för din kost.

Dag 1.

Frukost: Havregrynsgröt med mjölk och sylt, en banan, kaffe och ett glas juice
Mellanmål: Två frukter
Lunch: Fullkornspasta med köttfärssås, sallad och ett glas vatten/mjölk
Mellanmål: Knäckebröd med avokado och keso
Middag: Kycklingwok

Dag 2.

Frukost: Fil/Youghurt med bra flingor (ex Kellogs K special), en grov macka med pålägg
Mellanmål: En näve nötter och en frukt
Lunch: Pastasallad på fullkornspasta och massor av grönsaker
Mellanmål: En grov macka med pålägg
Middag: Någon sorts fisk, stor sallad och någon typ av kolhydrater (quinoa, pasta mm)

Somsagt, är dig mätt vid varje måltid och är regelbunda mellanmål så håller du dig mätt och slipper småäta. Är du sugen på en nattmacka vid tio-tiden på kvällen – ta en frukt istället!
Lycka till!

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.