Nathanelle

SVAR DEL ETT – Träning & Kost-frågor.

Tänkte dela upp svaren från frågestunden lite. Först ut kommer träning och kost-frågorna.

Varför gillar du att träna så mycket?
Träning får mig att må bra. Kan tänka mycket bättre, fokusera mer i skolan. Träning har bara fördelar.

När började du att träna? Anledning?
Började träna när jag var 15 på gym. Var sugen på att träna helt enkelt. Har alltid tyckt om att röra på mig och sporta, så det var ganska självklart.

Hur många dagar i veckan tränar du? Några vilodagar?
Tränar ungefär fem dagar i veckan.

Hur mycket väger du och hur lång är du?
Väger runt 55 kilo och är 167 cm lång.

Vilka är dina bästa styrkeövningar?
Oj, vad svårt. Benböj och utfall får jag nog säga då. Enkla övningar som kan utföras närsomhelt och ger finfina spiror.

Tips på styrketräningsövningar för mage och rygg?
Vanliga situps funkar alldeles utmärkt. Eller varför inte plankan som tränar hela bålen på en gång.

Vad är dina favorit kroppsdelar hos dig själv?
Gillar min mage och delar av mina ben.

Har du några komplex, isåfall vilka?
Självklart har jag komplex. Vem har inte det? Gillar inte insidan av mina lår och så har jag ganska mörk hårväxt vilket gör att den syns väl. Hatar hår utom det på huvudet!

Ditt bästa tips till att gå ner några kilon?
Blanda styrka och kondition. Självklart måste du äta mindre kalorier också. De går hand i hand, kosten och träningen.

Hur många gånger i veckan tränar du och vad är det du tränar?
löpning, gym, något mer så specifikt?
Tränar ca fem dagar i veckan. Två gånger på gymmet, löpning ca 4 ggr och balett en gång.

Du tränar väl inte för att gå ner i vikt? Det är väl inte målet med din träning?
Nej, det är definivt inte målet med min träning.

Vad är dina bästa tips för att komma i form – gå ner lite i fettvikt främst men även för att få lite muskler?
Börja motionera. Kondition är bra om du vill gå ned i vikt, ex löpning. Vill du ha muskler ska du ge dig på vikterna. Gärna fria vikter och tungt. Men inte för tungt i början.

Rekomenderar du några piller el. pulver typ omega3 & proteinpulver för att nå dessa mål?
Proteinpulver tycker inte jag man ska ta såvida man inte vill bygga muskler “på riktigt”. Piller och pluver är aldrig bra. Satsa på proteinrik mat och ät inte onyttigheter.

Vad tycker du om spinning? Finns det risk att få maffigare lår av spinning?
Jag är en periodare när det kommer till spinning. Just nu gillar jag det inte alls. Vad gäller låren så är det väldigt olika från person till person. Själv uppfattar jag att mina lår blir större av spinning, men det är väldigt olika.

Jag vet att det inte går att punkt förbränna, men har du någon allmän idé att minska lårens omfång, mer än just funktionell träning?
Löpning och långa promenader tillsammans med benstyrka is the shit.

Och hur tränar jag upp en så snygg mage som du har?
Oj, man tackar! Det finns inga genvägar. Tunga vikter i maskin är det som bygger rutorna.

Om du ska ju ut och jogga på morgonen, äter du frukost innan du drar ut och joggar eller tar du bara något litet, till exempel en frukt eller lite yoghurt? Rekommenderar du att man äter frukost innan eller efter joggingturen?
Det beror helt på. Vaknar jag upp hungrig brukar jag ta lite fil eller en halv banan innan jag springer ut. Ibland kan jag vänta någon timme och bara dricka en kopp kaffe innan jag ger mig iväg. Varesig jag äter innan eller inte, äter jag en stor frukost när jag kommer tillbaka.

Jag älskar att träna när jag väl gör det, men under de tre senaste veckorna har jag verkligen tvingat mig själv till att träna eftersom jag tappat lusten totalt och till och med börjat äta onyttigt som jag verkligen inte gör annars. Så hur lyckad du hålla uppe motivationen till träning och äta nyttigt?
Ibland tappar man lusten. Om du älskar att träna lovar jag att lusten kommer tillbaka. Förra hösten hade jag uppehåll med träningen i tre månader utan lust, men jag kom tillbaka starkare än någonsin. Vila lite. Du kanske gått ut för hårt från början?

Har du några tips på hur man lyckas gå ner just de sista kilorna ? Är 163 cm lång och väger 55 kg, men skulle vilja gå ner till ca 50. men det är så svårt, jobbat på det hur länge som helst utan att klara av det. Har du några tipps på hur jag skulle kunna lyckas bli av med det sista kilorna?
Du behöver verkligen inte gå ned i vikt!! Men känner du att du mår bättre av det så är det bara äta mindre än vad du gör av med.

Min kondition är total kass! Jag skulle vilja förbättra den. Vad ska jag börja med att göra för att få så bättre kondition så snart som möjligt?
Det är bara att börja springa. Konditionen blir bättre för varje runda du tar. Men börja lätt, kanske bara med två kilometer och öka sedan stegvis. Intervaller gör att du får bättre uthållighet och bättre kondition.

Du började att springa vid 15 års ålder va? Om ja, hur långt brukade du springa då?
Ja, det tror jag. Började springa tillsammans med en kompis och vi körde en runda på 6.5 kilometer. Visst fick vi stanna en del i början, men det är bättre att sakta ned i stället för att stanna!

Springer du ofta på asfalt? Och har du någon gång haft problem med knäna pga springandet?
Jag har som tur väl aldrig fått problem med mina knän (Ta i trä!) trots att jag ofta springer på asfalt. Visst kan jag få lite ont i bland, men inget allvarligare.

Du som tränar mycket kanske vill ge mig ett tips! Hur ska man få bort sötsuget och småätandet, när man vill försöka träna och gå ner i vikt? Hur gör du?
När jag tränar blir jag inte alls sugen på söta saker. Det är under vilodagarna det kan slinka ned något onödigt. Tänk att om du tränat en dag vill du väl inte förstöra det genom att äta onyttigt? Ta en näve russin eller nötter som lindrar sötsuget, eller varför inte en frukt.

Har du något tips, om man vill få bort sidofet typ, någon situps övning ellerså?
Har hört att spinning är bra på det om man gör det ordentligt. Annars löpning som förbränner fett ultimat.

Kan man träna på kvällen och sen bara lägga sig i sängen och sova eller räknas det som olön träning?
Det beror helt på vad du tränar. Visst kan du köra lite situps och styrkeövningar innan du går och lägger dig, men har du kört ett pass på gymmet eller en joggingrunda bör du äta efteråt. Annars bryter kroppen ned sig själv istället för att bygga upp.

Undrar om du har några bra tips om hur man ska börja för att komma igång med sin löparträning, kickstarta den! Älskar att springa, men verkar inte komma någonstans med min kondition.
Det viktigaste är att du börjar lungt. Två pass i veckan och korta distanser räcker. Öka sedan gradvis i samband med att konditionen ökar. Det tar tid, men det är så skönt när konditionen finns där.

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.