Nathanelle

I MADE IT!

Klockan 08.00 ringde min klocka igår morse. Pigg studsade jag upp ur sängen, dags för en dag jag längtat efter länge. Gjorde iordning havregrynsgröt till frukost och började ladda. En och en halv timme innan start, åkte jag in till stan för att hämta min nummerlapp. Mycket folk hade redan börjat samlas och jag satte mig på en bänk och njöt av solen i någon timme. Klockan 11.15 gick starten.

Första milen gick relativt lätt. Hade inte ont någonstans och jag sprang på en bra tid. Efter 1.1 mil hade jag sprungit 64 minuter, vilket jag inte var helnöjd med, men det fick gå ändå. Var tredje kilometer var det vätskekontroll och jag tog ett par klunkar sportdryck vid 80{21a3e783d9dbf64d0310fa087fbe07e3db124a89877cad6a714299b70fdf59cc} av kontrollerna. Fungerade bra för mig och fick varken håll eller kände mig törstig.

                                                Efter 11 kilometer. Varvning.

Sista milen kändes tyngre. Saktade ned mitt tempo för att jag skulle orka springa hela vägen. Det var ungefär sex kilomter terräng i helt underbart vacker natur, med limegröna träd och klarblå himmel. Fyra kilometer var asfalt. Alltså blev det samma runda två gånger. Värmen var tropisk när det var vindstilla, men vid sjön, när vinden låg på var det nästan för kallt.


                                                         Efter 16 kilometer. Sista varvet runt sjön kvar.

Med fem kilometer kvar la jag i en extra växel. Det var inte en enda som sprang förbi mig under sista varvet runt sjön. Jag sprang dock förbi många och kände mig stark. Två kilometer innan målgång blev jag helt plötsligt jättetrött. Knäna värkte, axlarna gjorde ont, nacken var stel. Men det var bara köra på. Sjöng för mina stackars små ben “Benen, you can do it, you can do it“, vilket fungerade bra för stunden. Min ipod hade inte fungerat på hela rundan, men det gjorde inte så mycket. Blev peppad av alla människor runt omkring och alla glada människor som hejade.

                                                             Med några ynka meter kvar till mål.

Sista 100-metrarna sprang jag slut på mina ben och kämpade sista biten in i mål, grymt nöjd över min prestation. Mitt mål var att komma in under två timmar. Även fast jag inte vet den exakta tiden ännu, tror jag inte jag klarade det. Tror tiden blev 2.03 eller något liknande. Men jag är nöjd ändå, och nu har jag något att slå nästa år!

   
                                                             En trött men jäkligt nöjd Natha!

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.