Nathanelle

Smink och hårguide.

Jag fick frågan om jag inte kunde göra en smink och hårguide för hur jag gör. Förmodligen blir ni nog ganska besvikna då jag i princip inte gör någonting med mitt hår eller med mitt smink, men här kommer en liten snabbguide.

SMINK:

Jag har aldrig tyckt om att sminka mig. Sminkar mig dock nästan varje dag, men väldigt diskret. Brukar använda en tunn foundation, inte i hela ansiktet, utan där det behövs. Min kommer från Make up store.


Därefter borstar jag ansiktet med en bronzingpowder från Isdadora följt av lite rouge. Mitt har den perfekta färgen och håller otroligt länge. Färgen heter Lush och kommer från Make ut store.


Ögonfransarna böjer jag och målar med mascara. Den här är riktigt bra och får fransarna att bli långa och separerade. Därefter använder jag en flytande eyeliner över övre franslinjen. Ibland använder jag även kajal under ögon. En vit kajal brukar jag använda innanför ögat för en piggare look. Både eyelinern och mascaran är ifrån Maybelline.


Parfymen jag använder heter Daisy och kommer ifrån Marc Jacobs. Härligt fruktig och fräsch vardagsdoft.

Till fest kör jag i princip samma bas fast jag adderar en snygg ögonskugga. Oftast blir det en silversvart för en sotig make. Använder även lite läppglans och extra av allt. Ögonen kör jag riktigt mörka med massor av mascara och kinderna får lite extra rouge.

HÅRET:
Håret tvättar jag ca två gånger i veckan med schampoo och balsam. Oftas med Sunsilks olika sorter. Tvättar det alltid på kvällen så det får självtorka under natten. Då jag har väldigt självlockigt hår brukar jag platta luggen och topparna med en plattång. Den jag har kommer från GA.MA och är riktigt bra.


I topparna tar jag dagligen min absoluta favorit, när det kommer till hårprodukter, nämligen Redken’s antisnap. Det får mina toppar att kännas fräscha och friska.


Därefter brukar jag ta lite lockgelé i håret för att definera mina lockar. Den jag använder kommer ifrån Scandinavian formula och finns bland annat på Åhléns.


När håret känns livlöst och torrt brukar jag använda en hårinpackning från Hårologi, speciellt anpassad för min hårtyp. Använder den dock bara i topparna för att inte håret ska bli fett.

Det var det. Inte speciellt omskött hår eller bra sminkös, men för mig fungerar det alldeles utmärkt!

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.