Nathanelle

Mina träningsvanor.

Okej, vi kör igång träningsbloggen redan nu. Tänkte börja med att berätta om mina träningvanor. Imorgon kommer ett inlägg om mina matvanor. Hope you like it.

Träningsvanor: Jag började träna på gym när jag var 15 år. Innan dess tränade jag i princip ingenting. Första året körde jag bara pass. Det blev mycket step, core, spinning mm. Tränade ca fem dagar i veckan och mellan 1-2 pass per dag. Tränade för att det var roligt och för att jag såg bra resultat.

För ca två år sedan började jag springa. Började smått på löpband och var överlycklig när jag klarade milen för första gången. Sedan dess har det bara rullat på. Under vinterhalvåret springer jag på löpband 5-10 km per gång ca 3 gånger i veckan. Under sommarhalvåret springer jag utomhus. Brukar bli rundor på 30 – 90 mintuter. På sommrarna springer jag så gott som varje dag och två somrar i rad har jag spenderat många mil på stranden i Båstad. Helt underbart. Kan inte få nog av att springa. Otroligt bra träning fysiskt men även mentalt. Kan välja att antingen bara fokusera på löpningen eller att låta tankarna flyga fritt. Fantastisk.

Styrketräning är något jag inte hållt på speciellt länge med. Kom igång ordenligt i år med att köra stryka. Främst för att jag ville få fastare och mer muskulös kropp. Men även för att orka med vardagen och inte skada mig när jag blir äldre. De kroppsdelar jag lägger mest fokus på är ben, rumpa, mage och rygg. Kör främst med tunga vikter men även med egen kroppstyngd.

Fram till nyår har jag bestämt mig för att hålla ett konstant träningsschema som kommer att se ut såhär.

Måndag: 60 min Funktionell stryka
Tisdag: 60 min spinning + 60 min yoga
Onsdag: Vila/Powerwalk/Löpning
Torsdag: 45 min morgonspinning + powerwalk

Torsdag, fredag och lördag har jag föreställning på tre timmar som är fysiskt ansträngande så det blir som tre timmars träning varje dag. Därför kör jag ingen annan träning under fredag och lördag. Söndagen är vilodag.

                                       Och kom ihåg – det ska vara kul att träna!

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.