Nathanelle

Det handlar om att springa.

I morse var jag somsagt inte alls speciellt sugen på ett morgonpass, men nu i eftermiddag slog det till. Har nyss kommit hem från en 40 minuters lång springrunda i skogen. Härlig terräng och massa sköna backar som bränner i rumpan och låren. Helt underbart. Nu är jag nyss utkommen ur duschen och ska strax fixa i ordning mig till festen. I kommer snart hit och vi ska baka kladdkaka till födelsedagsbarnet. 

                     

Någon frågade för ett tag sedan om jag kunde beskriva exakt hur jag springer mina rundor. Förlåt för att det tagit sådan tid att svara, har helt glömt bort det faktiskt, men nu ska jag försöka så gott det går.

Jag springer vanligtvis mellan 5 och 10 km. Oftast blir det någonting mittemellan. Under sommarhalvåret springer jag utomhus och på vintern på löpband på gymmet. Då varvar jag även med styrketräning. För mig är inte det viktigaste hur långt eller hur snabbt jag springer, utan att jag gör det. Och att jag springer hela tiden utan att stanna. Det är mitt mål med alla rundor. Vissa gånger springer jag långt och långsamt för att träna upp uthållighet. Andra gånger intervaller för att träna upp konditionen riktigt ordentligt. Det är under de passen jag är som allra tröttast. Skönast tycker jag är att springa som idag, i skogen där naturen har sina backar och skavanker. Där tränar jag också bäst. Jag börjar varje runda med att gå ett par minuter. Sista biten hem saktar jag ned och försöker slappna av i hela kroppen. Efter varje pass försöker jag köra lite lätt styrketräning hemma för armar, mage och rygg. Idag körde jag t.ex 100 situps på pilatesbollen. Glöm inte att stretcha!

Lycka till med löpandet nu! Kom ihåg att njuta under tiden. När man väl kommer in i det är det helt underbart!

Tips: Skippa ipoden ibland och lyssna på dina egna andetag och på naturen. Otroligt härligt.

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.