Snabb och riktigt mumsig kycklingrätt som kommer från sambons mamma (som bara lagar och bakar goda saker). Det är Cantadoun som gör den både smakrik och lätt att fixa till. Men även purjon, champinjonerna och persiljan förgyller det hela.
För 4 port
4 kycklingfiléer
150 g champinjoner
1 purjolök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning (eller dylikt)
2½ dl matlagningsgrädde
125 g cantadou vitlöksost (1 burk)
1 krm salt
1 krm vitpeppar
hackad persilja
Strimla filéerna. Skölj och skiva svamp och purjo. Stek kycklingen i en stekpanna sådär 5 min. Lägg över i gryta. Fräs därefter svamp och purjo i lite smör.
Vispa mjölet i grädden. Häll i grytan. Tillsätt vatten, buljong, ost och kryddor. Låt allt koka upp under omrörning. Låt koka 3-5 minuter. Strö över (eller ner) persilja.
Servera med bandspagetti och sallad!