Här kommer den! Fläderkaka med smörkräm.
Du behöver
½ dl mjölk
½ dl flädersaft (jag använde Kiviks jordgubb/fläder)
4 ägg
2½ dl socker
3½ dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
Fyllning
125 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 msk flädersaft
2 äggulor
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smörj och mjöla en form. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjöl och bakpulver. Rör försiktigt runt. Tillsätt mjölken och flädersaften. Rör smeten slät. Bred ut smeten i formen.
In i ugnen ca 35 min. Låt den svalna.
Fyllningen
Vispa ihop smöret med florsocker och vaniljsocker så det blir luftigt. Tillsättt flädersaften och vispa ner äggulorna.
Dela kakan på mitten och bred över smörkrämen. Låt gärna stå lite innan du serverar den.
Så god den ser ut! Hoppas du mår bra, kram!