Som ni såg på bilderna från igår så gjorde jag en blåbärspaj proppfull med nyplockade blåbär. Man bör absolut ha vaniljglass eller vaniljsås till den här blåbärsbomben. Ursprungsreceptet kommer från Dansukker men som vanligt ändrat lite här och där.
Du behöver
Pajskal
4½ dl vetemjöl
150 g smör
1 msk ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 äggulor
1 msk vatten
Fyllning
3 äggvitor
1 dl ljust muscovadosocker
1 msk vaniljsocker
7dl – 1l blåbär (jag hade 1 l)
Klicka ner blandningen och bred ut jämnt i formen
Gör så här
Pajskal
Blanda alla ingredienser. Tryck ut degen i form (24 cm). Nagga botten med gaffel. Ställ in i kylen medan du förbereder fyllningen.
Fyllning
Sätt ugnen på 175 C
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner socker och blåbär. Häll blåbärsblandningen i pajskalet. In i ugnen ca 45 min.
Pudra över lite florsocker och garnera med citronmeliss eller mynta. Glöm inte glass eller vaniljsås.
Ååååh wow, den ser GRYMT god ut! ska helt klart göra den snart! Vi får gäster till helgen, kanske uppskattar de blåbärspaj deluxe? 🙂
Åh! Den ser helt fantastisk ut. Om man nu bara kunde lyckas få ihop en hel liter blåbär nån gång. Det är ju det tråkigaste som finns att plocka. Sån tur att det finns i frysdisken också! /Ica
Intressant pajrecept, känns lite som marängpaj och låter så gott!
Den ser väldigt god och lyxig ut! Oanligt hög vilket gör den extra snygg 🙂
Verkligen en fin och hög paj! Snyggt! Kram