Matstugan

Jordgubbar med mynta

Min kära moster och fina kusin har precis varit här på besök. Jag älskar jordgubbar och kan inte låta bli att passa på innan de är helt slut – de svenska alltså. Första kvällen de var här gjorde jag den efterrätt om Jessica bjöd mig på för några veckor sedan: Jordgubbar med mynta. Det är en sådan underbar kombination jordgubbar och mynta. Fräsch efterrätt! 
 
Du behöver (för 4 pers)
600 g jordgubbar 
½ citron
3 msk strösocker
1 dl finhackad mynta
 
Gör så här
Skölj och skiva jordgubbarna. Pressa ner citronsaft. Mortla socker med finhackad mynta och vänd ner med jordgubbarna. Låt stå i kylen 1 timma. Dekorera med fin myntakvist
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.