Matstugan

Guacamole och Apelsinsås – Maxa Mellomyset

DSC_0176
Till mellomyset hade vi också guacamole och en apelsinsås som är god till allt. Tycker aldrig det kan bli för många såser och dipper.  
 
Apelsinsås
1 burk Creme fraiche
1 apelsin (skal och saft)
Blanda till såsen genom att blanda creme fraichen med saften och det finrivna skalet från en apelsin. Låt den stå ett tag. Servera kall. Dekorera med lite rivet apelsinskal ovanpå.
Guacamole 

1 avocado
2 tomater
1 vitlöksklyfta
½ msk citron
salt & peppar
Blanda till guacamolen genom att mosa avocadon. Gröp ur tomaterna så du får bort saften och kärnorna. Hacka smått. Pressa ner en vitlökssklyfta. Salta och peppra efter smak. Glöm inte att lägga ner avocadokärnan i avocadoröran – Då håller den sig fräsch längre. Ställ i kylen medan du gör resten.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.