Jag gjorde dessa läckra dumplings, och flera andra, tillsammans med mina bästisar på en dumplingkurs på Eat Restaurant. Under drygt två timmar fick vi lära oss att göra deg, kavla ut, forma och fylla 5 stycken olika sorters dumplings. Vi avslutade med att äta de tillagade dumplings, och det var så otroligt gott. En kanonkurs som jag verkligen rekommenderar. Det var faktiskt en födelsedagspresent till min vän från oss två andra.Dessa 5 olika sorters dumplings var vår utmaning under kvällen. Dumplingmästarna Jiao Wang Hong Mei och Chen Xueqin guidade oss under kvällen till att göra broccoli- och räkwonton, ankdumpling, krabbdumpling, fläskdumpling och skogschampinjondumpling.Det var inte lätt utan krävdes stort fokus och finmotorik på hög nivå. Mycket skratt blev det. En del roliga miner från dumplingsmästarna när de såg våra skapelser. På det hela tyckte jag att vi lyckades kanon tack vare så himlans bra instruktioner. Allt avslutas med stor middag. Jag var väldigt hungrig när jag kom dit. Glömde lite bort att man inte skulle äta förrän två timmar senare. Sedan var vi alla tre smått oroade över hur vi skulle bli mätta på någon enstaka dumpling. Oroa er inte! Till middagen kom det in berg av dumplings som plussades på med såser av alla slag och vårrullar. Ingen gick hungrig från den kvällen.Vilken kväll det blev och nu är jag sugen på att testa lite dumplings här hemma
Dumplingskola på EAT
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Vilken bra Present, det hade jag med velat gå på!
Den var riktigt bra! Roligt, rätt klurigt, blev en hel del mystiska former. Väldigt prisvärt måste jag säga, med tanke på att man fick en stor middag på slutet också.
Vilken kul kurs att gå på och vad fint att ge en sådan kurs i födelsedagspresent. Kram
Mycket bra kurs, den hade du gillat! Perfekt att ge bort som present. Kramar