Riojagodingar, ostbricka och smått och gott
Gissa hur skönt det var att sticka iväg efter en dags mardrömsvabb? Välbehövligt både för mig och barnen. Det var nämligen avslutningen på Vinproffs med Rioja. Som vid varje träff så fick vi expertguidning av Fredrik Lindfors, prisbelönt vinexpert som jobbar på Grand Hôtel. På plats var bl a Britta som slutat blogga tyvärr, så extra roligt att se henne igen. Vi fick ikväll testa 3 Riojaviner av hög klass, två av dem kostar över 500 kr och ett närmre 300 kr! Efter att ha smakat dem så kan jag säga att de är värda varenda krona! Vi började med att testa ett vitt Riojavin Viña Tondonia Gran Reserva Blanco från 1991! Inslag av röda äpplen, citrus och honung. Det var galet gott och jag blev grymt sugen på att laga Torskrygg, eller Skrei med någon svampsås, lite hasselnötter, citron eller dylikt till vinet. Det skulle vara en kanonkombo. Det passade förvånansvärt bra till mögelosten och de flesta andra ostarna. Sedan testade vi Roda Reserva från 2008, ett fruktigt, tight vin. Det passar till många rätter samt krämiga och vällagrade ostar. Castillo Ugay Gran Reserva Especial , ljuvligt vin med inslag av mörka bär, ceder och vanilj. Det här vinet skulle jag lätt kunna dricka bara som det är utan mat. En lammrätt skulle sitta fint annars tillsammans med vinet. Det har varit otroligt att få lära sig så mycket om specifikt Riojaviner. Fredrik är enormt kunnig och vi har fått ställa alla möjliga konstiga frågor till honom. Jag har lite återupptäckt Riojavinerna. Måste slå ett slag också för ostarna som var gudomliga och de kom från en ostbutik Androuet, specialiserad på franska ostar. Det finns 2 butiker i Stockholm och en butik i Göteborg. Blir till att besöka en av deras butiker SNART
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.