Matstugan

Scones, nu är det helg (väldigt snart)

DSC_0017

Scones med extra allt. Dessa bara smälter i munnen. Ett inlägg som jag publicerade tidigare men som inte kom med i bloggflytten, så här är det precis lagom till veckans bästa sconesdagar. Trevlig Helg på er! Grundreceptet är Leilas.
DSC_0034
En stor kanna med Vanilj- och Lingonsmoothie är tradition hos oss på vintermornar.
 
Du behöver
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
Ägg, mandelspån och råsocker till pensling
 
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
 
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.Tärna ner det kalla smöret i bunken och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
 
Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda äggvispet med de torra ingredienserna till en deg.
 
Stansa ut ringar eller gör valfri form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker. Grädda scones gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
PicMonkey Collage4
Cimon och Lilla Michel var här med sin mamma och pappa. Nära och kära vänner. Även Magda fick en gosig kram! Pappan vill inte så gärna vara med på bloggenDSC_0045
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.