Matstugan

Päronkompott och Ädelost = Lyckad Kombo

päronkompott_kompott_päronPrexis alla kan göra världens godaste päronkompott om man har 30 minuter över. Det bästa jag vet är ostbricka och kompotten passar perfekt med ädelost eller någon annan salt ost. Det här blir ca 3 dl. Mängden socker får man bestämma lite själv, beroende på hur söta päron man använder. Tellicherry black pepper är en svartpeppar av allra finaste slag som har en lätt fruktig smak. Jag älskar Tellicherry och använder bara den nu, svårt att gå tillbaka till vanlig svartpeppar efter att ha testat. Santa Maria har den i sitt sortiment och även Jamie Oliver.   päronkompott_päron_kompott_ostbricka_ädelost_grönmögelost_ost

Du behöver (ca 3 dl)
5 päron (ca 800g)
1 dl rörsocker
1-2 krm Tellicherry black pepper
½ vaniljstång
 
Gör så här
Börja med att snitta vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. 
 
Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Pyttsa ner i en kastrull med vaniljfröna. Tillsätt socker och Tellicherry  black pepper.
 
Småkoka i ungefär 20 minuter utan lock tills det blir en tjock kompott då du rör om. Låt svalna. Pyttsa ner i rena glasburkar och förvara kallt.  
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.