Matstugan

Rabarberpaj täckt med knaprigt kolatäcke – Kan det var nåt?

Rabarberpaj med krispigt, knaprigt kolatäcke, ett måste på försommaren
 
Blev bjuden på den här rabarberpajen hos min vän Erika i helgen. Den är så god med rabarber och kolasmak. Med en klick vaniljglass till är den oemotståndlig.
 
Du behöver
Rabarberstänger (så att de i små bitar täcker pajformsbotten)
1 3/4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl socker
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
125 g smör
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
 
Gör så här
Sätt ugnen på 150 C
 
Skär rabarber i små bitar och lägg i smord pajform
 
Smält smör, sirap, grädde
 
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll över smörblandningen. Bred smeten över rabarberbitarna. Ställ in formen i ugnen i cirka 40 minuter.
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.