Min underbara otroliga mormor gjorde ofta parisare då man var ute och åkte bil. Inte stannade man och köpte mat inte. Hon hade med sig en STOR korg fullproppad med termosar, servetter, fika, underlag att sitta på och kalla PARISARE. De smakade bäst i världen där man satt på något blåsigt ställe vid vägen och såg bilar susa förbi. Bra middag, men även perfekt picnicmat.
För 4 pers
8 skivor vitt bröd
375 g köttfärs
2 ägg
3 msk finhackad gul lök
3 msk hackade inlagda rödbetor
3 msk hackad ättiksgurka
3 msk gurkspad
smör , salt, peppar
Gör så här
Blanda allt utom bröden till en smidig färssmet.
Stek bröden i smör så de får färg. Bred färs på den stekta sidan. Stek parisarna på båda sidor i några minuter. Middagen är klar – Dags att äta!
Det lät inte alls så tokigt det heller! Så roligt att höra hur ni där uppe spontant kopplar till något helt annat:-) Har faktiskt aldrig hört om en sån korvparisare.
Va roligt! Uppe i Norrland är parisare som en hamburgare fast med korv istället för själva burgaren. sedan har man senap, ketchup och bostongurka på (kan även ha sallad) 🙂
Fin blogg föressten!
kram