Den här soppan har vi gjort flera gånger, för det mesta som förrätt och ibland som huvudrätt. Den är så makalöst god, och pricket över i:et är verkligen tryffeloljan.
Du behöver
450 g Jordärtskockor
2 potatis
1 schalottenlök
1 msk smör
8 dl hönsbuljong
½ dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1 klyfta citron (saften)
tryffelolja
salt, vitpeppar, smör att steka i
Gör så här
Skala potatis och jordärtskockor. Skär dem i bitar. lägg i kallt vatten och pressa över citronklyftan (så de inte mörknar).
Hacka löken fint och fräs mjuk i smör i en gryta. Lägg i potatis och skockor. Tillsätt buljong och koka cirka 15 min tills potatis och skockor är mjuka. Mixa allt i mixer eller med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt vinet och grädden. Smaka av med salt och peppar. Värm upp soppan och låt småkoka utan lock sådär 5 minuter. Vispa ner smöret.
Droppa över några droppar tryffelolja vid serveringen!
TADAAAA!
Låter så gott! Jag har aldrig använt mig av jordärtskockor 🙂 Borde kanske…Kram