Blev lite inspirerad av Anna på Frostrosor som gjorde Mozartkulor med svartvinbärsgelé istället för nougat, se HÄR. Kom att tänka på hur gott svarta vinbär är tillsammans med choklad, det ger verkligen en fräsch touch.
Du behöver
1 dl svartavinbärssaft (bra kvalitet)
1 msk honung
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
50 g rumstempererat smör
200 g mjölkchoklad
Nägra rutor mörk choklad
Gör så här
Sjud saften med honungen på svag värme i liten kastrull. Du ska sjuda den så länge att det bara är lite kvar, så lite att det knappt täcker botten på kastrullen. Häll i grädden och koka upp det.
Hacka chokladen i små bitar och skyffla ner i en bunke. Häll över den heta blandningen och rör på. Rör tills all choklad smält. Lägg i smöret i små klickar och rör tills allt är en slät smet. Ställ in bunken i kylen tills massan har stelnat.
Rulla kulor av smeten och ställ in i kylen (eller ännu bättre frysen, ju kallare de är då de doppas i chokladen desto bättre).
Smält 200 g mjölkchoklad i vattenbad. Doppa de kalla tryffelkulorna i chokladen. Ställ allt att kallna. Sen smälter du bara någar rutor mörk choklad och dekorerar med. Ställ kallt och bjud alla!
Vad gottigt detta också såg ut!
Tack för länkningen till mig 🙂
Det låter jättegott! Och så er de så fina ut med:-)
önskar dig en fin 4:e advent!
Ser farligt goda ut! Kramkram denna 4:e advent