Matstugan

Fisk med chevretäcke och pinjenötter


Riktig vardags-lätt-god-rätt. Man tager vad man haver är det som gäller för denna rätt. Man kan ta i stort sett ta vilken smak som helst på creme fraichen, blanda ner ost, tomater, bönor, ärtor eller som i dettta fall majs och chevre. Ovanpå kan man ha mandelspån, hackade hasselnötter eller pinjenötter. Jag använde till denna: 

1 fryst fiskblock (torsk, sej, kolja)
1 burk creme fraiche (2 dl) smaksatt med karljohan, timjan, citron
½ dl grädde
40-50 g chevre

pinjenötter
1 liten burk majs

Ta ut det frysta fiskblocket när du kommer hem. Det behöver inte tina, bara ligga ute tills du småfixat klart hemma och är redo att börja med maten.  

Sätt ugnen på 225 C

Blanda creme fraiche med grädde och nedsmulad chevre (spara lite att smula överst). Bre över fiskbloket. Häll den avrunna majsen på sidorna. Strö över pinjenötter och lite chevre. In i ugnen ca 25 min. 


Så gott med brysselkål till! Tyvärr är jag den enda i familjen som tycker om brysselkål.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Hej Simon

    Hoppas fisken blev god. Den är en sån bra rätt att ta till när man vill äta något gott och bra, men bara inte orkar tänka och stå i köket i timmar.