Ikväll gjorde vi en quick fix risotto på MATVETE. Den här Fuskotton är suveränt god och går snabbt att göra. Vi kommer verkligen göra den snart igen.
Jag har ändrat receptet till att passa till 4 pers.
Du behöver:
6 port matvete
2 små rödlök
3 vitlöksklyftor
runt 16 champinjoner
10 soltorkade tomater
1½ dl matlagningsgrädde
1-2 dl parmesan (efter smak)
peppar
ev färsk krydda att servera med
Smör att steka i
Gör så här:
Börja med att koka matvetet i ungefär 15 minuter om du inte använder färdigkokt. Jag kokade mitt tidigare under dagen. Om du har en grönsaksbuljongtärning över, låt den gärna koka med!
Hacka lök, vitlök och skiva champinjonerna. Fräs allt i smör tills det fått nog med färg. Tillsätt matvetet och de soltorkade tomaterna och låt allt bli jämnvarmt.
Rör i matlagningsgrädden och låt koka någon minut på svag värme.
Riv parmesanen och tillsätt den, hur mycket är helt upp till dig, men glöm inte att spara lite till dekorering!
Alexandra, du har en så fin och inspirerande blogg och det här receptet är bara ett av många jag är sugen på att testa! Så beundransvärt att laga och baka så mycket god mat vid så unga år.
Matvete lagar jag ofta till. Fuskotto ska jag absolut testa. Ser ju supergott ut!!
Ser och låter mycket gott! Ha det bra!
Åh, vad fin du är, jösses vad glad jag blev av att läsa det här! Jag tror du är den första som lagat ett av mina recept och postat ett riktigt inlägg om det =D Jag svävar på moln nu <3
Roligt att du tyckte om det!