Du behöver:
ca 3-4 dl blåbär (och en något mindre form)
(ev 1 msk potatismjöl och ½ dl socker)
Smuldeg:
100 g smör
4 msk strösocker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 C
Om du vill så blanda potatismjölet med blåbär och sockret, men du kan skippa det, det blir så gott ändå. Beror lite på hur sött du vill ha det. Om blåbären varit frysta så är det nog bättre att ha potatismjöl.
Häll blåbären i formen. Blanda ihop ingredienserna till smulpajen och fördela jämt över formen. In i ugnen cirka 15 min. KLART!
♥ Kram och tack för en sån fin lunch!♥
Åh, vad gott med vit choklad. Jag älskar vit choklad. Ska testa det i nästa paj. Tusen tack för tipset!
Det receptet är en klassiker hos oss, tycker det är så gott med havregryn i! 🙂 Ibland slänger jag i lite hackad vit choklad också, blir ännu smarrigare och gudomligt gott ihop med blåbär. Ett litet tips bara… 🙂
Oj, mycket stolt över att vara din matidol! Väldigt kul att se er var det också. Snart dags för en barnlös date tror jag, vi hörs och bokar i nästa vecka när jag börjar jobba igen. kram och tack igen för blommorna 🙂