Matstugan

Vegetariska bollar i oemotståndlig sås

Den här rätten satt jag och längtade efter hela förra veckan, var bara tvungen att göra den igen. Den var min uppgift att göra på ett event med Hälsans Kök för några veckor sedan. De hade tagit fram recept som skulle kunna passa på ett Grönt Julbord, och den här rätten passar precis var som och när som: Bollar i krämig ädelostsås med päron och valnötter
 
Du behöver
2 dl vatten
2 tsk fond (t ex med smaka av brynt schalottenlök)
1 dl grädde
1 ½ msk Redning (maizena eller idelamjöl)
1 päron
150 g ädelost (t ex Kvibille gräddädel)
12-15 Vegetariska Bullar (finns i Hälsans Köks sortiment)
salt, peppar, smör, olja
½ dl valnötter
 
Gör så här
Stek bullarna i lite smör och olja i en panna. Lägg över i gryta.
 
Gör såsen: Koka upp vatten, fond, grädde. Red av med maizena/mjöl. Smaka av med salt och peppar (kom dock ihåg att osten är rätt salt i sig). Tillsätt drygt hälften av osten till såsen, rör om och häll allt över bullarna. Skala päronet och skär i bitar. Pyttsa ner päronbitarna. Låt puttra på låg värme i 10 minuter. 
 
Strö över resten av osten innan servering.
Stort MUMS! på den här rätten. 
 
Ps. Om du hellre vill göra den i ugnen så Lägger du päronbitar och bullar i ugnsfast form, häll över såsen och strö över all ost. Gratinera i 225 C i 20 minuter.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.