Matstugan

Crashed potatoes

Roligaste och godaste tillbehöret är Crashed potatoes. Gjorde den till min Bouef Bourguignon och…stor tumme upp! 
Du behöver (4 pers)
1½ kg delikatesspotatis 
smält smör
flingsalt, svartpeppar
 
Gör så här
Sätt ugnen på 250 C – grillvärme
 
Tvätta potatisen, men låt skalet vara kvar. Koka tills den är nästan klar. Häll i durkslag.
 
Lägg över potatisarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till med en potatisstomp så du liksom crashar dem lite lätt (men inte ända ner så de faller sönder). Pensla på rikligt med smör och strö över flingsalt och svartpeppar. In i ugnen under grillvärmen tills de får lite färg och blir lätt knapriga på ytan. 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Åhh som ett lite enklare variant av hasselbackspotatis 🙂

    Måste genast testas!

    Svar:
    Ja, så mycket snabbare än Hasselbackarna!
    Linda /Matstugan