Jessica hade med sig en helt gudomlig kaka då vi åt middag, den smakade juligt av kryddor som kardemumma, kanel, ingeföra, godis av jordnötssmöret och helt fantastiskt av banan och valnötter. Den här kakan har allt. Nu är det så att den kommer ingå i hennes och Maria Blohms kommande bok om söta bakverk. Boken kommer i augusti. MEN hon avslöjade lite grann, sä här är den på ett ungefär:
Kryddig banankaka
1 mjuk banankaka (här är receptet hemligt på just deras, men gör efter något annat bra recept). Krydda smeten med 2 tsk kanel. 2 tsk kardemumma, 2 tsk ingefära, handfull valnötter.
Jordnötsfrostingen
På ett ungefär så här: Vispa 40 g smör med 2 msk jordnötsmör, 1,5 dl florsocker och ett par nypor flingsalt. Bred över kakan.
NJUUUUUT!
Åååå tusen tack till Jessika!
Kommer definitivt köpa den kokboken 🙂
Dreglar!! Låter verkligen gudomlig. Hoppas hinna med denna i veckan….
Saknade er på dansen idag 🙂
Låter helt underbart! Kram