Lite av min favoritsallad, kan bli grymt sugen på den, som igår kväll. Bara att svänga ihop alltså. Dressingen till är helt avgörande också för den där speciella, goda smaken. Nu har jag tagit på ett ungefär i mängd vad jag tar för en stor sallad, plussa på eller dra av hur du vill såklart.
Du behöver (per person)
½ burk tonfisk (i vatten)
1-2 kokta potatisar
1 hårdkokt ägg
3 körsbärstomater
6 sockerärtor
4 blad romansallad
rödlök (så mycket du vill)
6 svarta oliver
Persilja (några kvistar)
Parmesan
Dressing
2 sardeller
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1 msk riven parmesanost
salt,peppar
Gör så här
Skölj och lägg upp romansalladen på tallriken. Dela potatis, tomater, ägg. Strimla sockerärtorna. Skiva rödlök. Lägg upp allt ovanpå romansalladen tillsammans med tonfisken och oliverna. Hyvla över parmesan.
Kör ihop dressingen med mixerstav lite. Det behöver inte vara helt slätt. Häll över.
Åh vad gott tack för att du påminner om denna fantastiskt goda sallad! Ha det bäst hälsar Lotta i Lund
Mums så gott – kul med lite matigare sallad, me like! Kram