Matstugan

Hallon- och Blåbärscobbler

Vi hade minifinmiddag på torsdagskvällen för en väninna till mig:

Mousserande med Rabarber
*
Bruschetta – surdegsbröd med tomat och basilika
 * 
Lax och ugnsrostade grönsaker med specialsåsen

Hallon- och bärcobbler med vaniljglass 

Gott alltihop. Resten av recepten kommer under helgen.

Cobbler är lite som en paj, en ugnsbakad dessert. Den här är med blåbär och hallon, men man kan i stort sett ta vilken frukt som helst, t ex björnbär, persika, mango eller jordgubbar. Fräscht med en massa bär/frukt. Det är en efterrätt du svänger ihop på ingen tid och som du inte kan misslyckas med. Den blir liksom god av sig självt.

En rätt liten form som räcker till 4 pers:
500 g djupfrysta hallon och blåbär (eller kanske björnbär)
1 tsk majsstärkelse
100 g smör/margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 dl socker
1 msk bakpulver
2½ dl mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 175C

Häll bären i ugnsfast form. Strö över majsstärkelsen och rör om. Låt dem tina till lite. 

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner smör och mjölk och rör om ordentligt. Häll smeten över bären och in i ugnen ca 40 minuter. 

Hur gott som helst med glass till.  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Daniel

    Måste säga att den här 3-rätters middagen som min flickvän gjorde var helt underbar god!

    Linda du är en pärla i köket!

  2. Linda

    Anna, cobblern smakar inte riktigt som kladdkaka utan snarare som chokladsockerkaka (Den fasta delen)och chokladig sås (den lösa delen).

  3. Anna/Frostrosor

    Det här var något helt nytt för mig! Men riktigt spännande! Hur blir "kakan" är den som en chokladkaka eller lite som en kladdkaka eller ? Jag tänktet på att det inte var några ägg i.

  4. Lotta

    Och det var underbart gott, tack så jätte mycket för en god middag och såå trevligt sällskapl Allt var gott från drinken, till bruschetta, til lax och ugnsrostade grönsaker med god sås till den helt fantastiska bärcobblern som jag själv ska bjuda på i helgen. Tack o kram Lotta