Man glömmer lätt hur gott det är att stuva. Min mormor brukade göra stuvade makaroner, riktigt barndomsminne. Kungsörnens nya spiralmakaroner är mindre än vanlig spiralpasta. De passar alldeles utmärkt att stuva och äta till t ex falukorvshjärtan och stjärnor.
Du behöver
5 dl (200g) Spiralmakaroner
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl matlagninsgrädde
salt,peppar
Gör så här
Koka makaronerna enligt instruktion på paketet. Häll av i ett durkslag. Häll tillbaka makaronerna i kastrullen. Strö över vetemjölet, rör runt. Tillsätt mjälk och grädde. Låt koka upp och rör hela tiden. Låt småkoka i 3-5 minuter.
Nu kan man välja namn/webbadress som profil för att kommentera i min blogg, klart jag vill kunna ha en dialog med mina läsare, särskilt när de visar ett så tydligt intresse 🙂 Tack för din support 🙂
Jag är inte hundra på hur det hänger ihop att kommentera med en profil men har du testat OpenID och sedan din webbadress?
Stuvade makaroner är en favorit men jag brukar koka makaronerna i mjölken med lite salt, inte använda något mjöl utan låta mjölken koka in och så har vi i vår familj en egenhet när det gäller smaksättningen, nämligen att vi smaksätter makaronerna med en gnutta socker och kardemumma. Säkert ett och annat ögonbryn som höjs men det är gott, prova.
http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/02/kardemumma-inte-bara-smakar-gott-den.html
Låter gott! Kram