De här små godingarna är peeeerfekta att ta med på utflykt, eller ha på lager hemma. Då har man en blixtsnabb fika fixad. Du kan ha all slags fyllning såklart men en burk med smaksatt Kesella är väldigt bekvämt där man bara klickar ner kvargen. De här minipajerna är gjorda från ett recept på Arlas sida.
Du behöver
100 g smör
1 1⁄2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1⁄2 dl strösocker
Fyllning
250 g Kesella/kvarg (här med Citrussmak)
125 g färska bär
ev Citronmeliss
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
1. Smält smöret.
2. Dra kastrullen från värmen och rör ner mjöl, havregryn och socker. Låt svalna lite.
3. Tryck ut degen i mazarinformar, gärna av papper.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Låt kallna helt.
5. Klicka i kvarg och toppa med bär
wow vad gott det såg ut.