Gjorde en kanongod wokrätt igår med massa gott som kyckling, broccoli, cashewnötter och äggnudlar. Sådär superlyckat faktiskt. Kan inte få nog av den, ska äta det som blev över till lunch idag, längtar.
Testade Tefals nya Stirfry pan med Ceramic control (keramisk beläggning). Perfekt wok! Den har en värmeindikator som anger när det är läge att lägga i maten, ytan är väldigt resistent och du behöver ytterst lite fett. Den är urlätt att rengöra, bara att torka ur med lite papper. Sedan gör det inget att den är snygg att servera ur så man gärna bara ställer fram den på bordet. Grundreceptet på woken har Tina Nordström tagit fram för Tefal. Men jag har ändrat en del.
Du behöver (4 pers)
2 kycklingbröst
2 broccolistånd
1½ rödlök
3 msk japansk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
2 msk rapsolja
250 g äggnudlar (tillagade enligt instruktioner på förpackningen. De ska vara nätt och jämt färdiga)
3 ägg
Bladpersilja
1 lime
1 dl cashewnötter (lätt rostade)
Gör så här
1. Banka till kycklingbrösten något. Skär i ca 0,5 cm tjocka skivor
2. Skala och finhacka rödlöken
3. Ansa broccolin och skär sedan ner i större buketter. Ta även med stjälken
4. Hetta upp oljan i pannan och låt den bli riktigt hett. Lägg först i kycklingen och woka någon minut. Tillsätt sedan rödlöken och sist broccolin. Låt kycklingen brynas lätt.
5. Blanda ihop soja, vinäger,honung i en skål. Häll blandningen över woken och vänd runt under ett par minuter. Lägg över i en stor skål.
6. Torka ur pannan. Knäck äggen i en skål och vispa ihop lätt med gaffel. Häll i heta pannan och rör runt lite. Lägg i de färdiglagade nudlarna och kycklingblandningen. Rör om så att det blandas.
7. Klipp över bladpersilja, strössla över cashewnötter och pressa över lime (eller servera på sidan)