Varm paprikasoppa som passar perfekt på en soligt småkylig krispig dag precis lika bra som en gråmulen dag. Gårdagens lunch mitt i solen alltså.
Paprikasoppan med massa gräslök passar finfint med glutenfria, solgula majsscones till.
Du behöver (3-4 pers)
4 paprikor (röd+gul)
1 liten gul lök
1 aubergine
1 msk olivolja
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
1 krm cayenepeppar
1½ dl vispgrädde
½ dl gräslök
(Maizenaredning eller red med vetemjöl+vatten)
Väldigt praktiskt att göra det i min Oster Versa blender. Hade hört att den var kanon till soppor och det var den också. Bara i med allt och trycka på soppknappen. Färdigt.
Gör så här
1. Hacka paprika, lök och aubergine i större bitar (Spara en bit paprika till dekoration).
2. Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull och fräs grönsakerna.
3. Tillsätt vatten, buljong, paprikapulver och cayennepeppar. Låt småkoka i cirka tio minuter.
4. Häll allt genom en sil. Lägg över grönsakerna i en mixer (eller i en bunke). Spara spadet. Mixa grönsakerna till en tjock soppkonsistens.
5. Tillsätt grönsaksmixen till spadet och häll ner grädden. Pyttsa ner hackad gräslök.
6. Red av med maizenaredning (eller vetemjöl + vatten om det behövs). Koka upp kort. Rör om.
7. Dekorera med hackad paprika (av den delen som du sparade)