INGREDIENSER:
1 påse persiljerötter, 300 g
1 flaska passerade tomater, 700 ml
1 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1½ msk + 1½ tsk oregano
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 tsk vitvinsvinäger
500 g blandfärs
4 portioner pasta
½ tråg sockerärtor, 75 g
½ påse riven ost, 75 g
Gör så här
Skala och grovriv 1 påse persiljerötter (300 g). Lägg persiljerötterna
i en gryta och tillsätt 1 flaska passerade tomater (700 ml), 1 dl visp-
grädde, 2 pressade vitlöksklyftor, 1½ msk oregano, 2 msk tomatpuré,
1 tsk socker, 1 tsk salt, 1 tsk vitvinsvinäger och 2 krm svartpeppar.
Låt såsen puttra under tiden som du gör frikadellerna, ca 10 min.
Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en stor kastrull (till pastan).
Blanda 500 g blandfärs, 1½ tsk oregano, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i en stor bunke. Forma färssmeten till 24 frikadeller med blöta händer.Tillsätt frikadellerna i grytan med tomatsås och låt puttra på medel-
värme under lock i ca 12 min.
Koka valfri pasta till 4 personer.
Servera frikadellerna i såsen med pastan och ½ tråg sockerärtor (75 g). Toppa med ½ påse riven ost (75 g).
Ja, jag är sugen på att testa en kasse men ska bara hitta en bra vecka att testa på…. Fantasin tryter ofta känner jag!
Vad sött med sugarsnapsen i vagnen! 🙂
Kul att ni är nöjda med kassen!
Vi har testat lite kassar men tycker det är lite krångligt att kombinera dem med våra allergier här hemma (mjölkprotein).
Persiljerötter använder jag aldrig till något, sådant är roligt när man blir "tvingad" till att testa råvaror som man inte brukar använda.
Låter som perfekt barnvänlig mat verkligen, och sådana recept kan man aldrig få för många av när man har små barn. Detta sparar jag i min testhög, helt klart!