Vi har precis ätit vår favoritfrukost: Glutenfria Majsscones och Vanilj- och Lingonsmoothie. Finns inget godare, min och barnens bästa sätt att starta helgen.
Majsscones (ca 10 st)
240 g (ca 3,5 dl) majsmjöl
½ msk socker
10 g (ca 1 msk fiberhusk)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
80 g rumsvarmt smör
500 g (ca 5 dl mjölk)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Nyp gärna ihop smöret med resten. Låt smeten svälla i 15 minuter.
Klicka ut 10 scones på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna något innan du mumsar upp dem.
Den här underbara mixern från Electrolux Expressionist Collection var min julklapp från Rose-Marie (min förra gick sönder precis innan jul). Så glad att kunna göra smoothies igen.
Lingonsmoothie (1 kanna)
2 medelstora bananer – mogna!
6 dl vaniljyoughurt
1-1½ dl frysta lingon
ca 10 isbitar
Gör så här
Pyttsa ner allt i mixern och mixa på tills isen är helt krossad. Häll upp i glas. Gärna sugrör till.
Ps. Blir det för tjockt så häller du i lite mjölk och fortsätter mixa.