Matstugan

Julmat när den är som bäst

SKINKA

Alla i min familj är väldigt matlagningsintresserade, experimenterar och håller på. Så det blev verkligen hur mycket gott som helst på julbordet. Ångrar idag att jag inte åt mer eller kunde åka tillbaka och fortsätta äta av allt gott. Min mamma hade griljerat skinkan på bästa sätt.

Julen 2014

Värdinnan ’in action’ med köttbullar och prinskorvar. Hon hade även gjort supergod sillsallad och annan sillinläggning. Det var glada miner på alla rakt igenom, sådär som det ska vara på jul.

DSC_0366

Min systers verk: brysselkål med vita bönor, granatäppelkärnor, tomater, olivolja och timjan, GOTT.

DSC_0372

Min bror och sambo hade glaserat revbensspjällen i apelsin, ingefära, honung och annat mumsigt. Underbart.

DSC_0351

Min del, lax gravad med äpple och krossade kanelstänger och lite citron.

DSC_0394

Min bror tyckte det var så gott att han blundade för att njuta av varje tugga, eller nåt..

DSC_0383

Massa godis, hemgjort och köpt i salig blandning

DSC_0406

Dessert, såklart. Saffranspannacotta med glögggelé

saffranspannacotta

Lite kall chokladdryck går alltid ner efter en sprudlande jul

DSC_0121

Tack Matilda, Simon och Love för världens finaste jul som betydde mycket för oss

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.