Matstugan

God Jul och Pepparkaksscones

pepparkaksscones
Vi fortsätter julen med pepparkaksscones här. Gott när som faktiskt. Efter en mysjul som blev sådär full med julstämning, glada barn, massa god mat och prat, högt i tak så var det mysigt att sova hemma och smyga upp tidigt tillsammans och göra nybakta scones,
pepparkaksscones
Du behöver (sådär 20 st)
5 torkade dadlar
5 torkade aprikoser
1 apelsin
7 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
½ tsk salt
120 g smör (kallt)
2 ägg
5 msk mjölk
Lite mjölk att pensla med

Sätt ugnen på 200 C 

1. Finhacka aprikoser och dadlar.Riv skalet på apelsinen och pressa ur saften. Blanda ihop skal, saft och torkad frukt i en skål.

2. Blanda mjöl, bakpulver, pepparkakskrydda och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Nyp snabbt ihop till en smuldeg.

3. Vispa snabbt ihop ägg och mjölk. Blanda med apelsin- och fruktblandningen och tillsätt till smuldegen. Blanda snabbt ihop.

4. Kavla ut på mjölat underlag.Stansa ut med ringar (t ex pepparkaksmått eller glas). Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite mjölk och skjuts in i ugnen sådär 12 min tills de har fått lite brun färg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.