Tre toppenrecept till glöggminglet som kommer göra succé och som går supersnabbt att fixa till. Du kan förbereda det mesta dagen innan.
Ädelostbollar rullade i pepparkakssmul
1 Kvibille Gräddädel (trekantsförpackning)
50 gram Philadelphiaost
7 Pepparkakor att krossa grovt
Pepparkakor att smula fint och rulla i
Gör så här
1. Smula ner ädelosten i en bunke
2. Blanda ner Philadelphiaost, rör runt så det blandas och vänd sedan ner den krossade pepparkakan.
3. Krossa pepparkakor till ett fint smul, t ex i en mortel
4. Rulla små bollar av ostmassan och vänd runt dem i de fint krossade pepparkakorna
Ps. Du kan 1-3 dagen innan och t o m rulla bollarna klart. På severingsdagen vänder du runt dem i de fint krossade pepparkakorna.
Glöggmarinerade aprikoser med Cheddarkuber
Cheddar
125 g torkade aprikoser
½ dl vitvinsglögg
½ dl vatten
Cocktailpinnar
Gör så här
1. Strimla aprikoserna fint
2. Häll vatten och vitvinsglögg i en kastrull, lägg ner aprikoserna.
3. Sjud under lock ca 5 minuter. Ta av locket och låt småputtra ytterligare några minuter tills vätskan har kokat bort
4. Låt svalna
5. Skär kuber av Cheddarosten
6. Trä på några glöggmarinerade strimlor på cocktailpinne och sedan kuben.
Ps. Du kan göra de glöggmarinerade aprikosstrimlorna kvällen innan
Skinkrullar med senap och glöggmarinerade plommon
Tunna skivor av julskinka (finns färdigskivade i affären från t ex Scan)
2 msk grovkornig senap
8 kärnfria plommon
1 dl rödvins- eller vitvinsglögg (eller alkoholfri glögg)
tandpetare
Gör så här
1. Dela plommonen i 4 bitar.
2. Koka dem i en liten kastrull med glöggen 5-10min på svag värme tills glöggen kokat in.
3. Låt dem kallna
Bred senapen över skinkskivorna. Rulla ihop och fäst med cocktailpinne. Sätt en bit glöggkokt plommon med varje bit.
Ps. Du kan göra de glöggmarinerade plommonen kvällen innan