Här kommer ett superknep till er för porös knäck som har det där alldeles extra. Du tillsätter helt enkelt lite bakpulver och ströbröd. Supergott! Fick finfina komplimanger av Rose-Maries man på glöggminglet för dessa, han åt väldigt många och frågade om receptet, smickrad som bara den.
Godaste Knäcken med Lime och Pistage
Du behöver (ca 30st)
1½ dl vispgrädde
1½ dl strösocker
1½ dl ljus sirap
3 msk ströbröd
1/4 tsk bakpulver
1 lime (skalet finrivet)
pistagenötter (rostade)
1 msk smör
Gör så här
Börja med att smöra en bakplåt lite lätt så välter inte formarna. Placera ut knäckformar (skilj på ischokladformar och knäckformar jag tog fel först och var tvungen att byta ut alla då jag kom på det efter att ha hällt upp några).
Häll ner grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt allt koka upp medans du rör hela tiden med en träsked. Sänk värmen och låt allt småputtra sådär 15-20 minuter. Den är klar då den är 120-122 C eller då du kan rulla en kula då du gör kulprovet.
Då den är klar drar du bort kastrullen från värmen. Pyttsa snabbt ner det fint rivna skalet från limen. Tillsätt ströbrödet, bakpulvret och smöret. Rör om.
Häll över ungefär halva smeten i någon slags värmetålig kanna och fyll formarna. Fortsatt sedan med andra halvan likadant (eller använd två skedar). Tryck lätt ner en rostad pistagekärna på varje knäck. Låt knäcken svalna och lägg sedan över i tättslutande burk och förvara svalt.
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Dessa ska jag prova att göra till barnens julfest som också är ett knytkalas. Tack för receptet! Får vi se om knäck går hem hos isläningarnar 🙂