Testade Mandelplättar till barnen och mig med massa banan och hallon och Limecrème på sidan. Så gott och fräscht. Ingen gluten så långt ögat når heller. Kvällens middag, tadaaaaa.
(4 pers)
2 ägg
½ dl mjölk
2½ dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
smör
Limecrème
1 lime
2 dl crème fraiche
2 msk florsocker
Plättar
1. Vispa ägg och mjölk.
2,. Blanda mandelmjöl, bakpulver, socker i en skål och vispa sedan ner i äggsmeten
3. Smält smör i plättlagg (eller stekpanna). Grädda plättar på svagare värme tills gyllenbruna och klara
Limecrème
1. Skölj lime, riv skalet fint och pressa sedan ur saften.
2. Rör ihop finrivna skalet och saften med crème fraiche och florsocker
Plättar med frukt till är så gott! Önskar dig en fin fredag! Kram