Förra helgen gjorde jag Irish Coffee, så himlans gott. Känns som perfekt tid på året för Irish Coffee nu. Om du hittar sådana här Kandi-sockerpinnar så är de perfekta att röra runt med i Irish Coffee, men inget måste.
Per glas
2 tsk Råsocker (ta ½ tsk mindre om du har en kandi-sockerpinne)
4 cl irländsk whiskey
ca 1- 2 dl varmt kaffe
3 msk grädde, mjukvispad
Riven choklad (eller kaffepulver)
Blanda socker med whiskey i glaset. Häll upp kaffe till tre fjärdedelar. Rör om tills sockret löses upp. Pyttsa över grädden mjukt ovanpå. Dekorera med riven choklad (eller kaffepulver)
Tips 1 Värm gärna glaset genom att hälla i varmt vatten och låta stå lite innan
Tips 2 Håll skeden upp och ner precis där kaffet börjar. Skedens kant ska bara nätt och jämt nudda kaffet. Häll grädde försiktigt på skeden, då blandas inte kaffet med grädden utan lägger sig snyggt som ett lager ovanpå. Men det här gör man bara då grädden är flytande.