Vad sägs om snittar med limemarinerade räkor? Receptet kommer ursprungligen från Nyhetsmorgon där de lagades av Karin Andersson.
För 2 personer:
50 g skalade räkor
1 st steklök, finskuren
4 st coctailtomater, i små klyftor
1 dillkvist, finskuren
½ dl cocosgrädde (t ex ICA eller asiatiska butiker)
1 st lime, saften
Pyttelite röd chili
pyttebit skalad ingefära
½ skalad vitlöksklyfta
2 st rostbröd
1 msk smör
salt
Gör så här:
Skala räkorna. Kärna ur en liten bit chili. Skala och hacka vitlöken. Mixa sedan chili, vitlök, lite ingefära, limesaft och cocosgrädde slätt. Skär steklöken fint. Dela tomaterna i små klyftor. Blanda steklök, räkor, tomat och dill i en bunke. Tillsätt limemarinaden och smaka av med salt.
Skär bort kanterna på rostbröden och dela dem på mitten. Stek dem sedan gyllenbruna i smör.
Lägg de limemarinerade räkorna på toastskivorna och servera.
Lite hett och så…