Här har ni kladdkakan jag gjorde till mitt besök igår. Jag har gjort den förut, och den är alltid god. Den här gången glömde jag den i ugnen då jag gjorde pytten och samtidigt pratade. Kanterna blev därför något hårda.
Du behöver
4 ägg
5 dl socker
2,5 dl smält smör (så stod det i receptet så det är bara att smälta och mäta)
3 dl vetemjöl
2,5 tsk vaniljsocker
250 g mjölkchoklad
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta, avsvalnade smöret. Blanda mjöl med bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner i äggsmeten. Smält chokladen sakta i vattenbad och blanda ner i smeten.
In i ugnen sådär 35-40 min.
Ser perfekt kladdig och god ut trots hårda kanter. Alltid gott med kladdis!
Mmm… ser smaskens ut! Men 35-40 min i ugnen? Så länge skulle jag aldrig våga ha min, jag älskar i princip smet! 🙂