Go Morron Go Morron! Tycker vi börjar dagen direkt med mjuk smak av banan och choklad i en luftig kaka som bara smälter i munnen. Alltså den här banankakan slår precis varenda banankaka. Jag har gjort den så många gånger, men hinner oftast inte ens ta bild innan vi har ätit upp den. Den här gjorde vi i helgen och hann äta upp mer än halva innan jag fick fram kameran. Farligt god! Kom ihåg att bananerna ska vara riktigt mogna.
2½ dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (jag brukar oftast ta någon chokladkaka med nötter i, t ex Fazers med hasselnötter)
2½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 C
Smält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i bröad form. Jag brukar ta mandelspån eller hackade hasselnötter istället för ströbröd. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten.