Matstugan

Ni vet, Saganaki – Snabbmat när den är som godast

saganaki

Krispig, och under ytan segt mjuk smakrik Saganaki med pressad citron. Godaste snabbmaten alla kategorier. Jag har faktiskt nästan alltid Saganaki i kylen. Den brukar finnas bredvid fetaosten och ser likadan ut i förpackningen, en stor rund fyrkant. Den blir magisk då du panerar och steker den. Massa sallad och kanske lite skinka till.

1 saganakiost (150 g)

1 ägg, uppvispat

vetemjöl

olja

citron, i klyftor

Vispa upp ägget och vänd osten i äggvispet och sedan i massa mjöl. Stek osten på hög värme i olja. Vänd och stek på andra sidan. Lägg upp på fat, pressa över citron och servera direkt. Sååååååå gott med ett glas Rioja till dessutom.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.