Fisk äter vi minst 1 gång per vecka. Nu blev det torsk med frasigt överdrag på ströbröd och mandel blandat med smör och mjölk. Verkligen gott! Testa själva.
Till 2-4 pers:
400-600 g torskfilé (vi tog ett djupfryst block, men går lika bra med färsk)
3 msk margarin – smält
½ dl mjölk
3 msk ströbröd
2 msk smulade mandelspån
2 msk hela mandelspån
1½ dl grädde
Salt, peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Lägg blocket i smord ugnsfast form. Salta och peppra lätt.
Blanda smält smör, mjölk, ströbröd och smulade mandelspån till en smet. Bre smeten över fisken och strö över de hela mandelspåna.
Häll grädden i formen. Sätt in formen i ugnen tills den fått färg, cirka 25 minuter.
Mums med bönor, potatis och naturligtvis citron till!