Jag har ju varit sugen på att testa Key Lime Pie väldigt länge, så sugen att jag tom skickade efter speciell Lime juice, Nellie & Joe’s Famous Key West Lime Juice. Juice som ska vara den ultimata för just Key Lime Pie. Pajen kommer just från Key West och där är limen lite annorlunda mot vår vanliga lime. Den smakar lite mer.
Key Lime Pie:
15 Digestivekex (jag använde vanliga, men kommer ta fullkorn nästa gång)
125 g smör
4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
1 dl pressad lime (jag tog ju specialjuicen, men vanlig lime blir nog precis lika bra)
Rivet skal från 1 lime
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 C
Krossa kexen till småsmulor. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Sätt in i ugnen ca 8 min.
Häll äggulorna i en bunke. Tillsätt burken med kondenserad mjölk, limesaft och den rivna limen. Häll smeten i formen. Grädda i 15 min. Låt kallna.
Låt den stå i kyl i några timmar så den sätter sig.
Om man vill så har man lite marängtopping:
Sätt ugnen på 175 C
4 äggvitor
2 msk socker
Vispa äggvitorna tills du kan vända på bunken utan att det rinner ut. Tillsätt sockret och vispa blankt. Spritsa eller bred över marängen. In i ugnen några minuter bara.
TADAAAA!