Nu, nu börjar det närma sig jul. På min lista ligger fortfarande att göra dessa underbara köttbullar. Jag gjorde dem förra julen och de försvann i ett huj.
Rödbetssallad går snabbt att blanda ihop, speciellt nu då ICA, i sitt eget sortiment, har tärnade rödbetor på burk. Bara att blanda ihop alltså.
Risgrynsgröten gör jag kvällen innan och ställer in med handduk över i ugnen under natten. Den blir krämig och bäst. Bara att värma på på morgonen.
Jag funderar vidare på om jag ska hinna lägga in lite sill, göra lite revbensspjäll, knäck, bountygodis? Vad har ni kvar? Har ni hunnit med allt ni hade tänkt? Det har inte jag, men det är som det brukar runt jul.
hej!
vi kör basic julbord i år, inge överkurs, för att behålla energin :). gör 3 sorters sill själv med 5-minuterssill. vanlig inlagd, dillsill som jag läste om , verkar lätt man tar creme fraiche gourmet vinäger&dlll o sen är det klart, o sen senapssill. sillsallad får vi av mamma en sjukt god som smakar lite som gubbröra. ska göra egen rödbetssallad, läste att köpt rödbetssallad är en av de varor med väldigt högt innehåll av e-nummer. sen färdigköpta revbensspjäll med glaze som man bara brer på o värmer i ugn. ja janson ska vi göra själva. köttbullar kör vi miniköttbullarna med skinka&ost, de är godast tycker jag! cimon gillar inte hemgjorda heller.. o prinskorv, brunkål får vi av mamma. sen kör vi ägghalvor m majo räkor o rom, kokt brysselkål… glaserade rapsskinkan igår, lite salt men god, rökt lax har vi åxå, ja sen får det vara klartt. kramis!!