Lunch på godaste och lättaste sätt: Mozzarella, solmogna tomater, olivolja, vitlök och lite flingsalt. Inte svårare än så att få en perfekt sommarlunch. Gärna finare sortens mozzarella, olivoljan, tomaterna och pastan. När det är så få ingredienser så gör det skillnad att kosta på dem lite extra. Det här bjöd min vän i Lugano på till lunch en dag och det var det första jag gjorde då jag kom hem för det var så otroligt gott.
Du behöver (för 2 pers)
tomater
1 mozzarellaboll
2 vitlöksklyftor
olivolja
flingsalt
basilika
Gör så här
Skär tomaterna. Riv sönder mozzarellan. Blanda. Pressa ner vitlöksklyftor. Häll över olivoljan, strössla över lite flingsalt och rör runt lite. Dekorera eventuellt med lite basilikablad. Ös upp över varm al dente kokt spaghetti. Vill du, så kan du såklart utöka med lite god skinka, salami eller liknande.