Inte min mamma, utan min kära vän Åsas mammas recept. Vi bjöds på den här helt sagolika tårtan då vi hälsade på dem för ett tag sedan. Vi tog alla om och barnen ville att jag skulle göra den så fort vi kom hem från dem. Riktig höjdare! Tack vännen för dunderreceptet på både marängtårtan och lemoncurd.
Mammas midsommartårta 6 äggvitor 2 tsk vitvinsvinäger 4 dl strösocker 1 tsk majsena 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 250 grader. Rita upp en cirkel ca 26 cm på bakplåtspapper. Äggvitor vispas till fast konsistens, droppa i vinägern. Blanda strösocker, majsena och vaniljsocker i en bunke, tillsätt lite i taget under vispning , vispas till fast, blank marängsmet. Fyll bakplåtscirkeln med marängsmet, sätt in i ugnen på andra falsen nedifrån, sänk värmen till 150 grader och grädda i ca 1 timme och 20 min. Lemoncurd 6 äggulor rivet skal av en citron 1/2 dl pressade citronsaft 1 dl strösocker vispa ihop och värm på låg värme( ev vattenbad) vispa hela tiden, dra ifrån kastrullen från plattan så snart det börjar tjockna, Lemoncurden blandas i 2-3 dl vispgrädde Bred ut lemoncurdgrädden på marängbotten, dekorera med 2-3 liter jordgubbar och citronmeliss
mumms