Jag och barnen bakade små kardemummaskorpor i veckan. De är perfekta att ta med i en liten burk till stranden och ätas sådär mellan badomgångarna. Baka tillsammans är mitt tips! Barnen tyckte det var så roligt att rulla små bollar och göra lite egna formar på skorporna.
Du behöver (ca 60 st)
100 g rumsvarmt smör
½ dl strösocker
1 dl mjölk
2 tsk kardemummakärnor
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Vispa det rumsvarma smöret och sockret fluffigt med elvisp.
Mortla kardemummakärnorna
Blanda mjöl med bakpulver och blanda ihop alla ingredienser.
Rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.
Sänk ugnsvärmen till 175 C
Dela småbröden på mitten med en vass kniv (gärna brödkniv). Lägg ut halvorna på plåtarna med snittytan uppåt.
Sätt in plåtarna i ugnen för att torka cirka 15 minuter (akta så de inte bränns bara.) Du kan gärna glänta lite på ugnsluckan. Låt skorporna svalna på ett galler.
Provade att baka dom, höll inte ihop under rullning trots att jag tillsatte kallt vatten i degen.
Väldigt små eftersom receptet sa 60st (jag rullade 25 bollar)
Så tyvärr det blir
Vad konstigt. Jag har gjort dem flera gånger….
ser grymt gott ut 😀